Activiteit

Oost Begroot: IJburg, zeeburgereiland verdeelt €200.000 op 12 maart

donderdag 12 maart 2020 , 19:00 - 21:30 uur

Donderdag 12 maart is de vervolgbijeenkomst Oost Begroot voor IJburg, Zeeburgereiland. Tijdens die bijeenkomst wordt € 200.000 verdeeld over de thema’s die tijdens de startbijeenkomst op zaterdag 7 maart zijn gekozen.

De belangrijkste 5 thema’s voor IJburg en Zeeburgereiland

Bewoners moeten er samen uitkomen. Alleen door aanwezig te zijn bij een van de bijeenkomsten kunt u uw stem laten gelden. Op 7 maart zijn de volgende vijf thema’s gekozen:

1. Buurtverbindingen
2. Voorzieningen/activiteiten kinderen & jongeren
3. Culturele activiteiten
4. Klimaat en duurzaamheid
5. Groen

Het selecteren van thema’s ging vrij gemakkelijk totdat het iedereen begon te dagen dat het thema Groen het niet zou halen. Na een interessante discussie werd unaniem besloten dat activiteiten voor jongeren en voor kinderen ook best gecombineerd konden worden. Groen kon toen nog toegevoegd worden als het vijfde belangrijke thema voor het gebied. 

Doe mee op 12 maart

Als u wilt mee bepalen hoeveel geld naar ieder thema gaat kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomst van donderdag 12 maart, door een e-mail te sturen naar: oostbegrootijburgzbe@amsterdam.nl 

Vervolg: plannen indienen en stemmen

Iedereen met een goed plan kan na vrijdag 13 maart een bijdrage leveren aan één van de 5 thema’s die zijn gekozen. Wel moeten de bewoners van Oost ook enthousiast zijn over uw plan. Alleen de plannen die 30 of meer likes krijgen, worden door de gemeente getoetst op haalbaarheid. Daarom is het verstandig om meteen met uw eigen campagne te beginnen als u uw plan heeft ingediend. In de stemronde kunt u per thema uw top drie van plannen aangeven. De feestelijke bekendmaking van de winnende plannen is tijdens het buurtfestival.

Locatie
oostbegrootijburgzbe@amsterdam.nl
Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Illustration
 
Documenten

Deel dit: