Activiteit

Geannuleerd: Workshop zelf paddestoelen kweken op hout

zaterdag 21 maart 2020 , 13:00 - 17:00 uur

 

Zelf een moestuin beginnen is geen heel gekke gedachte, maar heb je er ooit aan gedacht je eigen paddenstoelen te kweken? Paddenstoelen zijn een lekker onderdeel van verschillende gerechten. Hoe makkelijk zou het zijn als je deze verser dan vers uit je eigen achtertuin kunt halen? Tijdens de cursus  van een dagdeel leer je zelf oesterzwammen kweken. Dit kan gemakkelijk en snel. Binnen een paar maanden sta jij misschien al wel je eerste oesterzwammen te oogsten!


een paddenstoelen kwekerij maken
Nederland is een echt paddenstoelen land. Het klimaat is optimaal en de paddenstoelen werken samen met de bomen in de bossen. Het is wel een kunst om de eetbare te weten en te vinden tussen alle minder eetbare of zelfs giftige soorten. Het is veel makkelijker om je eigen paddenstoelen te telen. Op een natuurlijke manier, zoals in het bos. Dat kan op hout, of houtsnippers op de bodem, en er zijn nog andere manieren.


Enten in de praktijk
In de cursus ‘eetbaar hout voor beginners’ leer je hoe makkelijk het is om oesterzwammen te kweken op houtstammen. Deze teelt van eetbare paddenstoelen noemen we ‘enten’. Verder leer je welke functies de paddenstoelen in de natuur vervullen, welke eetbare paddenstoelen er zijn, en op wat voor ondergrond  zij groeien.Aan het eind van de cursus neem jij ook een geënt stammetje hout mee naar huis, voor op het balkon of in de (gevel-)tuin. Je krijgt je eigen stammetje mee naar huis dat je zelf geënt hebt en we zullen zorgen voor een oesterzwamgerechtje in de pauze.

 

De workshop vind plaats op 21 maart van 13.00-17.00 
in de expo en tuin van Nautilus Eef Kamerbeekstraat 1006


Meedoen? Geef je op bij mij 
er is plek voor maximaal 15 deelnemers
deelname is 20 euro

Andere locatie
activiteit vind plaats in de expo en tuin
Kosten toelichting
20 euro
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
bijzonderheden
Workshop gaat alleen door bij voldoende deelnemers
Illustration
 
Deel dit: