Activiteit

Korte lontjes....alléén voor betrokken buurtbewoners

dinsdag 24 april 2018 , 18:30 - 20:30 uur

Vorig jaar was er nogal wat commotie over jongeren van onze vo-scholen die tijdens hun pauze het eiland overtrokken. Dat was nieuw ;-)Wat voorheen alleen het terrein van bewoners was werd nu publieke ruimte om te delen. Dat was voor iedereen wennen en voor veel bewoners in het bijzonder.  De whats-app groepjes raakten oververhit. Er was grote vraag 'hoe hier mee om te gaan'?

Wij, drie buurtbewoners, Suzan Baldinger en Harriet Kollen, hebben ondertussen niet stil gezeten en zijn op zoek gegaan naar constructieve oplossingen zoals gesprekken met de scholen en uiteraard ook met de buurtregisseur. De insteek was: kijken hoe we op een prettige manier met elkaar omgaan en omgaan met grenzen die overschreden worden. Dat doen pubers namelijk vaak van nature ;-)

'It takes a village to raise a child' een bekend gezegde dat betekent dat we een hele community van verschillende mensen nodig hebben om kinderen op te voeden. Het betekent niet dat we met z'n allen verantwoordelijk zijn. Wel kunnen we bijdragen aan een fijne buurt om in te zijn en op te groeien.

We hopen dus dat je komt en het voor jou ook belangrijk is hieraan bij te dragen! O ja...neem gezellig je buren mee en leer nieuwe buren kennen!

Voor wie interesse heeft nog iets meer info:

• Met 2 middelbare scholen stromen er elke dag bijna 1000 leerlingen de wijk in. Dat gaat vaak goed. Soms geeft het overlast.De medewerkers van de scholen doen er alles aan om situaties te voorkomen of op te lossen. Indien er iets aan de hand is kunt u dit melden bij de school. 


• Natuurlijk is het beter om de jongeren zelf aan te spreken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.  Hans Kaldenbach schrijft hier boeken over en geeft een lezing met acteur. Met humor en concrete informatie geeft hij tips en adviezen die in een gesprek met een groep jongeren handig zijn.


• Na afloop een gratis boek van Hans Kaldenbach om alles en meer thuis rustig na te lezen (op=op).


• De avond vindt plaats op 24 april 2018 in het C-burgcollege, FoekjeDillemastraat 116.  inloop 18.30 u eindtijd 20.30 u Wees welkom!

 

Locatie
inloop met koffie, thee en iets lekkers vanaf 18.30 u. 19.00u start 20.30 u einde
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
Meld even bij opmerkingen of je komt. Dan weten we een beetje op wie we kunnen rekenen. Thanks.

Illustration
 
Deel dit: