Activiteit

Kick off GoldenSports; Buiten bewegen voor 55+ op het Ed Pelsterpark; 17 april 2018 vanaf 10:30

dinsdag 17 april 2018   |   10:30 - 12:00 uur   |   Ed Pelsterpark

Stichting GoldenSports opent op 17 en 24 april 2018 haar 13e en 14e buitensportlocatie voor 55+ in Amsterdam

GoldenSports biedt sinds 2014 op een groeiend aantal locaties in Amsterdam gezellige en laagdrempelige buitensport- en beweegmomenten aan voor 55+. Dat er behoefte is aan deze activiteiten blijkt uit het rap toenemende aantal deelnemers en de positieve resultaten uit recente deelnemersonderzoeken (zie hiervoor: www.goldensports.nl). De geplande uitbreiding naar IJburg ligt dan ook voor de hand.

De uitnodigende trainingen van GoldenSports verlopen volgens een gedoseerde mix van oefeningen voor spierkracht en lenigheid, balansoefeningen en spelvormen. Lichaam en geest worden daardoor op verschillende speelse manieren gestimuleerd. De trainers zijn fysiotherapeuten die garant staan voor veilige en gezondheidsbevorderende oefeningen. Daarnaast spelen per GoldenSports-locatie de deelnemers zelf, vrijwilligers en stagiairs een belangrijke rol in de dynamische organisatie.

Door het persoonlijke contact en de hoge mate van betrokkenheid van de gevarieerde groep “GoldenSporters”, ontstaat er tijdens de trainingen een positieve sfeer. Er wordt nadien dan ook dikwijls nog even nagepraat en een kop koffie gedronken. Het moge duidelijk zijn, samen buiten bewegen doet goed. En dat dit niet alleen geldt voor kinderen en de doorsnee-buitensporters, blijkt wel uit de golf van enthousiaste 55+ die elkaar steeds meer treffen op de pleintjes en velden in de stad.

Meer informatie over de trainingen en deelname?

De feestelijke start op IJburg is op dinsdag 17 april, op het Ed Pelsterpark van 10:30 tot 11:30. De trainingen worden aangeboden door fysiotherapiepraktijk ManualWorld.

De 1e 4 trainingen zijn gratis (t/m 1 juni 2018) en kosten daarna 3 euro per keer (1 euro voor minima). Een rittenkaart van 11x kost 30 euro. Aanmelden mag, maar is niet nodig. Iedereen van 55+ die goed zelfstandig kan wandelen is van harte welkom!

Contact: info@goldensports.nl

kosten: gratis
kosten toelichting: 1e 4x gratis, daarna 3 euro per keer en 1 euro voor minima
doelgroep:  Speciaal voor ouderen
bijzonderheden
De trainingen gaan altijd door.
Nog geen reacties