Activiteit

Amsterdamse politici komen naar u toe.....een politieke middag in de Buurtkamer

zaterdag 3 maart 2018 , 14:00 - 16:00 uur

Amsterdamse politici komen naar u toe......een politieke middag in de Buurtkamer.

Bent u geinteresseerd in de gang van zaken in Amsterdam? Kom dan op zaterdag 3 maart naar de buurtkamer. Op 21 maart zijn er de verkiezingen voor de gemeenteraad en mede daarom hebben wij op 3 maart enige gemeenteraadsleden die ook kandidaat staan voor de nieuwe gemeenteraad, uitgenodigd. Zij zullen met u, de bewoners van het Zeeburgereiland debatteren over wat er de laatste jaren in Amsterdam tot stand is gekomen en wat wij, de stemgerechtigde kiezers, van hen mogen verwachten.

Voor de pauze vragen wij aandacht voor het wel en wee op ons eiland. Daarna krijgen de politici het woord over meer algemene Amsterdamse zaken. Het wordt een debat met u. Over woningbouw en woningtoewijzing, over verkeer en vervoer, over meer of minder geld beschikbaar stellen voor ouderen, jonge gezinnen of mensen met een beperking. Over drukte in de stad, de luchtvervuiling en wellicht ook over wat de gewone burger nog aan inspraak gegund wordt.

De agenda

1. Opening om 14 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
2. Welkom, speciaal aan de gemeenteraadsleden: Carolien de Heer (PvdA), Helmie Bijleveld (SP), Zeeger Ernsting (Groen Links) en twee (kandidaat) raadsleden van resp. de VVD en D66.
3. Wensen, die wij aan de gemeenteraad voorleggen (zie Ad 3)
4. Debat over Amsterdamse zaken.
5. Sluiting om 16 uur. (maar de buurtkamer is langer open)

Ad 3:

* 2 Extra haltes van bus 37 bij het begin van de Schellingwouderbrug,
* Een voetgangers/ etserstrap van en naar die brug, als aan de noordzijde,
* Kinderen veilig naar en van school en dus (uitgezonderd de IJburglaan en de Zuiderzeeweg) op ons eiland een maximum snelheid van 30 km/uur,
* De bewoners van het Zeeburgereiland betrekken bij de definitieve besluitvorming van het bestemmingsplan van de nieuwe Sluisbuurt,
* Extra politie-inzet ter bestrijding van inbraak en vernieling en
* Andere door de aanwezigen aangedragen wensen.

U bent van harte welkom op zaterdag 3 maart a.s. om 14.00 uur. De initiatiefnemers: Lineke Kooistra, Ed de Zwager, Jan Lagewaard en Saar Boerlage ( saarboerlage@hotmail.com).

Stadsdeelcommissieverkiezingen, 21 maart 2018.

Tevens uitnodiging voor een debat op 8 maart 2018, van 19.30 tot 21.00 uur in de Buurtkamer.

Welke onderwerpen vindt u belangrijk voor het Zeeburgereiland? Hoe denkt u over zaken als nieuwbouw Sluisbuurt, sociale cohesie in de wijk? Kies dus gerust voor het eigen eiland-belang op Lijst 37 – Zeeburgereilanders. U bent o?o?k hier van harte welkom. Kijk hier voor meer info.

Locatie
Buurtkamer Zeeburgereiland
Kosten
Gratis
Deel dit: