Aanbod

Veel verse groenten, fruit en eieren voor weinig, direct van de boer

Eten & drinken
Illustration

Nanouk van het Baaibuurt Collectief is op 14 februari een uitgiftepunt voor verse groenten, fruit en eieren gestart op Zeeburgereiland; Operation Food Freedom

"Ik streef naar een toekomst die regeneratief is: waarin het leven gedijt, de ecologie gezond is en het voedselweb in balans is. Ons voedsel vormt ons meest intieme verbinding met de natuur, buurttuinen zijn een populaire manier om die connectie te herstellen. Wij leren hier wat het betekent om zelf in ons voedsel te voorzien en dat is niet eenvoudig. Met Operation Food Freedom Zeeburgereiland zetten we een hele praktische stap in de goede richting. De betaalbaarheid en toegankelijkheid van vers, gezond voedsel wordt voor meer mensen steeds lastiger. Hier doen wij samen iets aan."

Operation Food Freedom Zeeburgereiland biedt buurtbewoners een wekelijkse levering van verse groenten, fruit en eieren, direct van Local2Local-boeren uit de regio, in dit geval uit Flevoland, ook wel ‘de achtertuin van Amsterdam’ genoemd. Het aanbod is zo laagdrempelig en betaalbaar mogelijk gemaakt, met de steun van deze boeren, die al jaren samenwerken in de korte voedselketen. Zij vinden het echt belangrijk dat mensen weer meer vers voedsel uit de regio eten. Er is overvloed, maar ironisch genoeg gaat het merendeel van de beste producten naar het buitenland!

Geïnteresseerd? Lees meer op onze website, inclusief de meest gestelde vragen van onze klanten en doe mee! 

locatie 
Paviljoen C
Illustration
 

Geplaatst op 7 maart 2024, 09:43 uur
Deel dit: