Bericht

Oost Begroot: thema’s zijn bekend. Tijd om geld te verdelen

Geplaatst op 13 december 2021, 16:15 uur
Illustration

Bij Oost Begroot zijn bewoners aan zet. De afgelopen weken zijn we veel de straat op gegaan om bewoners van IJburg, Zeeburgereiland en Oud-Oost te vragen welke thema’s zij belangrijk vinden voor hun buurt. Ook hebben veel bewoners online hun stem laten horen. De thema’s zijn bekend. Nu is het tijd om 300.000 euro per gebied te verdelen over de thema’s.


Uit een lijst van 33 thema’s konden bewoners en ondernemers van het gebied kiezen welke vier thema’s zij het belangrijkste vinden voor IJburg, Zeeburgereiland of Oud-Oost. Er is 715 keer gestemd voor IJburg, Zeeburgereiland en 447 keer voor Oud-Oost.

Corona
Het was de bedoeling dat bewoners met elkaar in gesprek gingen over de top 10 meest gekozen thema’s tijdens de straatacties en via het online formulier. Uiteindelijk zou de top 10 teruggebracht worden naar de definitieve top 4 tijdens bijeenkomsten. Door corona konden de fysieke bijeenkomst niet doorgaan. Voor de online bijeenkomst waren zo weinig aanmeldingen voor beide gebieden, dat we deze hebben geannuleerd. De vier meest gekozen thema’s tijdens de straatacties en online zijn de definitieve thema’s geworden.

De definitieve thema’s voor IJburg, Zeeburgereiland zijn:

Minder zwerfvuil en grofvuil
Meer groen in de buurt
Plekken voor jongeren
Kinder- en jongerenactiviteiten

De definitieve thema’s voor Oud-Oost zijn:

Meer groen in de buurt
Kindvriendelijke buurt
Kinder- en jongerenactiviteiten
Klimaat- en duurzaamheidsprojecten

Geld verdelen
Nu de definitieve thema’s bekend zijn, is het tijd om geld te verdelen. Hiervoor gaan we weer de straat op, maar u kunt ook online laten weten wat u vindt. Ga naar de pagina Oost Begroot en klik in de rechter kolom op het gebied waar u woont. Hier vindt u de data en locaties van de straatacties of kunt u online uw keuze maken.

Deel dit: