Activiteit

Rondleidingen Joodse Begraafplaats

zondag 4 juni 2023 , 11:00 - 16:00 uur
Illustration

Op zondag 4 juni is er een Open Dag op de Joodse Begraafplaats Zeeburg. Op deze monumentale begraafplaats uit 1714 liggen zeventigduizend mensen begraven. Daarmee is het de grootste joodse begraafplaats van Nederland. Het herstelproject heeft inmiddels grote vorderingen gemaakt. Steeds meer grafstenen worden zichtbaar en steeds meer verhalen over begravenen worden door de vrijwilligersgroep opgediept.

Van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om zelf over het terrein te lopen. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur starten rondleidingen van drie kwartier. Maximaal vijftien mensen kunnen deelnemen. Opgave vooraf is noodzakelijk via eerherstelzeeburg@gmail.com. Het is aan te raden stevig schoeisel te dragen. De ingang is via het hek in de muur aan de Valentijnkade (naast het Flevopark).

Ook voor de andere Open Dagen van dit seizoen is al opgave mogelijk (de tijdstippen van rondleidingen zijn hetzelfde): zondagen 2 juli, 6 augustus, 10 september en 15 oktober. Daarna is er een winterstop tot april 2024.

Locatie
Joodse Begraafplaats Zeeburg
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: