Bericht

Mededelingen Huisartsenpraktijk en Apotheek

Geplaatst op 15 oktober 2019, 12:01 uur

Beste bewoners van Zeeburgereiland

We willen u graag informeren over een aantal zaken met betrekking tot Huisartsenpraktijk Zeeburgereiland en Apotheek Zeeburgereiland

Bezetting
Irene Veening -huisarts- is haar werkdagen aan het uitbreiden. Vanaf 1 september werkt ze op de achtergrond en het ziet er nu naar uit dat Irene vanaf januari weer consulten gaat doen. Dat gaat ze rustig opbouwen dus het kan zijn dat we in het begin niet aan de vraag kunnen voldoen. Hartelijk dank voor alle steun, lieve berichten en aandacht die wij van u hebben ontvangen; het was en is hartverwarmend.

Bart Blok, een arts die al een aantal maanden bij de praktijk werkt, heeft toegezegd dat hij zich voor de langere termijn aan Huisartsenpraktijk Zeeburgereiland wil verbinden.

Amanda Geijs en Manuela Nyarko zijn twee nieuwe assistenten die sinds september op de praktijk werkzaam zijn. Amanda is een stagiair en Manuela wordt intern opgeleid. Barnabette, onze assistente die al langer op de praktijk werkt, doet een opleiding voor spreekuurondersteuner. Het kan dus zijn dat Barnabette, Amanda en Manula met de arts of met een andere assistente meekijken of onder begeleiding verrichtingen doen. Als u daar bezwaar tegen heeft, geeft u dat dan gerust aan.

Apotheek
Sinds vandaag, 15 oktober, is de 24-uursautomaat van Apotheek Zeeburgereiland in werking op Huisartsenpraktijk Zeeburgereiland. U kunt zich inschrijven bij de apotheek via deze link. Dit is dezelfde apotheek die zich in 2020 vestigt in het Gezondheidscentrum Sportheldenbuurt. Wanneer op de huisartsenpraktijk aangeeft dat u zich heeft ingeschreven bij Apotheek Zeeburgereiland, kunnen wij de recepten digitaal versturen naar Apotheek Zeeburgereiland.

Met uitzondering van producten die gekoeld bewaard moeten worden, zoals insuline en vaccins, kunnen alle geneesmiddelen via deze automaat worden geleverd. U ontvangt een SMS met een code als uw geneesmiddel in de automaat ligt en opgehaald kan worden. Koelkastproducten worden tot de apotheek opent bij u thuisbezorgd.

www.apotheekzeeburgereiland.nl

Inschrijving
Het is gebleken dat veel patiënten zich inschrijven als zij klachten hebben en -vaak zo snel mogelijk- op spreekuur willen komen. Het heeft onze sterke voorkeur als u zich direct na verhuizing inschrijft. Dan beschikken wij namelijk over uw dossier als u klachten heeft of een herhaalrecept wilt, waarmee we betere zorg kunnen leveren.

Ten tweede kunnen wij dan beter inschatten hoe onze bezetting moet zijn. Als wij midden in het griepseizoen geconfronteerd worden met honderden patiënten extra, dan is de extra werkdruk en oplopende wachttijd vervelend voor u als patiënt, maar ook voor de assistente die strenger moet triëren en voor de arts die minder tijd aan patiënten kan besteden als hij of zij eigenlijk zou willen.

Er zijn momenteel twee Huisartsenpraktijken op Zeeburgereiland:

Huisartsenpraktijk Zeeburgereiland: huisartszeeburgereiland.nl 
Inschrijven kan via deze link

en

Gezondheidscentrum Sportheldenbuurt: https://www.gzc-sportheldenbuurt.nl/
Inschrijven kan via deze link

Hartelijk dank voor uw aandacht en een fijne dag.

Paul Veening

Huisartsenpraktijk Zeeburgereiland.

Deel dit: