Bericht

Ontwikkelingen Sportheldenbuurt

Geplaatst op 20 februari 2019, 12:44 uur

Er verandert veel in de Sportheldenbuurt. Alle ontwikkelingen op een rij.


Tijdelijke sportvelden op Bedrijvenstrook
Als voorbereiding van de aanleg van het sportpark in de Sportheldenbuurt verhogen we voor de zetting van de grond in fasen het gebied. De bestaande sportvelden verplaatsen we tijdelijk naar de bedrijvenstrook die er naast ligt. Vanaf mei 2019 zijn de velden klaar voor gebruik. De scholen kunnen deze dan 2 buitensportseizoenen gebruiken.

Tijdelijk voetpad bij Eef Kamerbeekstraat
De Eef Kamerbeekstraat wordt gebruikt door (zwaar) bouwverkeer. Vanuit veiligheidsoverwegingen is daarom in januari 2019 een tijdelijk voetpad aangelegd vanaf de hoek Eef Kamerbeekstraat - Nina Senffstraat tot aan de ingang van het CBurg college.  
Vanaf februari 2019 krijgt het voetpad een hekwerk, verlichting en borden. Verkeersregelaars begeleiden in de ochtenduren voetgangers richting het voetpad. Door bouwwerkzaamheden aan blok 26 verleggen we binnenkort de Eef Kamerbeekstraat. Deze tijdelijke weg krijgt drempels en asfalt.

Luie trappen Schellingwouderbrug
Op dit moment kijkt de gemeente naar mogelijkheden voor het aanleggen van ‘luie trappen’ bij de Schellingwouderbrug.  Via de luie trappen kunnen voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand)  gemakkelijk de brug oplopen.

Parkeren bij Haddock
In de Sportheldenbuurt zijn op sommige plekken weinig parkeerplaatsen voor bezoekers tijdens de bouw. Bij Haddock ligt een terrein waar altijd voldoende plaats is.

Werkzaamheden kruising Zuiderzeeweg - IJburglaan
Van maandag 28 januari tot half mei 2019 zijn er werkzaamheden op de kruising Zuiderzeeweg - IJburglaan. Voor auto’s sluiten we de kruising een paar keer helemaal af. Fietsers en voetgangers worden de hele periode omgeleid.

Sandberg Instituut
Naast het bouwterrein van blok 26 aan de Eef Kamerbeekstraat heeft het Sandberg Instituut een kavel gekregen voor een  kunst- en onderzoeksproject. Ze onderzoeken de rol van kunst voor gemeenschapsvorming in nieuwe stedelijke gebieden. Daarvoor organiseren ze samen met bewoners en verschillende partijen (zoals Nautilus) publieke evenementen, exposities en manifestaties. U kunt mailen naar zeeburgereiland@sandberg.nl voor meer informatie of het doen van suggesties.

Bouwwerkzaamheden en inrichting openbare ruimte
Begin januari is de Sporthal (blok 18A) opgeleverd en deels in gebruik genomen.
De komende weken ronden we de bouwwerkzaamheden van blok 10, 27 en 29BC af.
Begin 2019 zijn de bouwwerkzaamheden van blok 22b en 26 (naast de Silo’s) gestart. Dit zijn de laatste blokken die worden gerealiseerd binnen de Sportheldenbuurt.
De onderdoorgang van blok 29BC richting de voetgangersbrug is rond juli 2019 gereed.
De dam op de hoek van de Leo Hornstraat en de Kees Broekmanstraat is verwijderd.
De openbare ruimte rondom blok 6, 18A, 24 en 25 is nu definitief ingericht. We beginnen met de inrichting van de openbare ruimte rondom blok 29BC.

Illustration
 
Deel dit: