Bericht

Informatieavond over bestemmingsplannen Zeeburgereiland op 15 oktober 2018 - Gemeente Amsterdam

Geplaatst op 9 oktober 2018, 12:06 uur

Voor het Zeeburgereiland zijn twee bestemmingsplannen in voorbereiding: voor de Baaibuurt-west en voor de terminal van het ondergrondse afvaltransportsysteem (OAT) voor de toekomstige Sluisbuurt. Deze terminal moet ook in de Baaibuurt-west komen.

Over de inhoud en de werking van deze plannen organiseert de gemeente een inloopavond op maandag 15 oktober 2018 van 19:00 tot 20:30 uur bij Camping Zeeburg, Zuider IJdijk 20. Op de informatieavond zijn de verantwoordelijke medewerkers van de gemeente aanwezig, met wie u in gesprek kan en aan wie u vragen kunt stellen. Uw input nemen wij mee in het verdere proces.

Voor de Baaibuurt-west wordt vastgelegd welke functies er nu al zijn en dat het gebied op termijn gaat transformeren naar een stedelijke woon-werkwijk. Het andere bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er een terminal wordt gebouwd voor het ondergronds afvalsysteem.

Beide plannen worden naar verwachting in december 2018 officieel ter inzage gelegd. Dan liggen de ontwerpbestemmingsplannen officieel ter inzage en kunnen belanghebbenden gedurende een periode van zes weken een zienswijze indienen.

Alle reacties worden verwerkt in een nota van beantwoording en gaan samen met de bestemmingsplannen voor besluitvorming naar het College van Burgemeesters en Wethouders en de gemeenteraad in het voorjaar van 2019.

 

Meer informatie of een vraag?

Mail dan naar ontwikkelingzeeburgereiland@amsterdam.nl.  

 

Illustration
 
Deel dit: