Bericht

Extra informatie over komst afvalpunt op het Zeeburgereiland

Geplaatst op 19 april 2018, 10:05 uur

Het nieuws over de verplaatsing van het afvalpunt van de Cruquiusweg naar de bedrijvenstrook op het Zeeburgereiland, heeft bij omwonenden veel reacties opgeroepen. Om de onduidelijkheid weg te nemen, infomeren wij u over het verloop van het proces.


Hoe gaat het afvalpunt eruit zien?
Het gaat om een tijdelijk afvalpunt. Daarom komt er geen verhoogd platform zoals op de Cruquiusweg. Er komen 16 tot 18 lage bakken op de grond te staan, voor evenveel soorten afvalstoffen. Daarin kunnen bezoekers het afval leggen. Dit in tegenstelling tot bij de Cruquiusweg, waar bezoekers een verhoogd platform oprijden en het afval van enige hoogte in de bakken gooien.

Andere afvalpunten met bakken op de grond zijn te vinden in Landsmeer (Scheepsbouwersweg 5) en Heiloo (Rosendaal 2).

Welke soorten afval gaan er verzameld worden?
Op deze locatie kan een kleiner aantal afvalsoorten worden verzameld dan op de Cruquiusweg. Dat zijn de hoofdstromen afval, zoals hout, ijzer en plastic, inclusief klein chemisch afval. Ook is er de mogelijkheid om glas, papier en textiel in te leveren.
Kijk voor meer informatie over afvalstromen op www.amsterdam.nl/afval.

Wat er niet gebeurt is de stort van ingezameld grofvuil uit de stadsdelen en het ‘overkranen’ daarvan. Er wordt ook geen veeg- en prullenbakkenvuil uit de stad verzameld.

Het tijdelijke afvalpunt is er voor afval van bewoners en bedrijven, maar dus niet voor de stromen afval van de gemeente zelf. Daardoor wordt het qua aantallen gebruikers, rustiger dan op de Cruquiusweg.

Afwikkeling verkeer
De bakken met afval worden regulier opgehaald door vrachtwagens. Dat verkeer rijdt de kortste route, via de kruising bij Kriterion, via de Marie Baronlaan van en naar het afvalpunt.

Informatiebijeenkomst begin juni 2018
Begin juni 2018 is de verkenning van de mogelijke locaties op de bedrijvenstrook gereed. En is er een keuze gemaakt voor een plek voor het tijdelijke afvalpunt. Dan organiseren wij voor alle belanghebbenden een informatiebijeenkomst om al uw vragen te kunnen stellen, en voor ons om u te informeren over de keuze van de locatie, het proces, en hoe u eventueel bezwaar kunt maken.

Samen met de buurt willen wij dan vervolgens bespreken hoe het tijdelijke afvalpunt het beste ingekleed kan worden. Denk aan zaken als: moeten de hekken groen worden, of bekleed met doeken met een bepaalde print (bijvoorbeeld kindertekeningen). Of misschien maakt het voor u net het verschil als de hekken iets hoger worden. Ook komt dan aan bod waar u terecht kan, als er sprake is van overlast.

Waar vind ik het besluit van het college van B en W hierover?
Alleen B en W-besluiten waartegen bezwaar kan worden gemaakt, worden actief gepubliceerd bij Bekendmakingen en kennisgevingen. Voor dit besluit geldt dat niet. Korte samenvattingen van de besluiten worden geplaatst op Nieuws uit B en W.

Het besluit over het afvalpunt is al op 20 maart 2018 genomen, maar is pas gepubliceerd op 11 april 2018 omdat eerst direct belanghebbenden geïnformeerd moesten worden. In dit besluit vindt u de onderdelen van het B en W-besluit met daarbij toelichting over het afvalpunt. (PDF, 154 kB)

Lees ook het eerdere nieuwsbericht hierover.

Contact?
Stuur een e-mail naar de projectmanager Bedrijvenstrook Zeeburgereiland, Ingrid van Leeningen, i.van.leeningen@amsterdam.nl.

Deel dit: