Nieuw bericht

Samenvatting informatieavond komst van een recyclepunt en tijdelijk afvalpunt

geplaatst op 6 juni 18, 11:22 uur, door Gemeente Amsterdam, gebiedsontwikkeling Amsterdam Oost

Op 28 mei was de informatieavond over de komst van een recyclepunt en tijdelijk afvalpunt naar de bedrijvenstrook op Zeeburgereiland.

Aanleiding hiervoor is het principebesluit van B en W  over het verplaatsen van het afvalpunt Cruquiusweg. Die moet plaats maken voor basisschool De Kleine Kapitein. Het afvalpunt wordt gemoderniseerd tot recyclepunt en komt op de bedrijvenstrook aan de oostkant van het Zeeburgereiland.

Tijdens de avond zijn de volgende onderwerpen behandeld:

  • Het principebesluit tot verplaatsing afvalpunt
  • Van afvalpunt naar recyclepunt
  • Vergunningsprocedure, bezwaar en vervolgstappen

U kunt het samenvattende verslag en van de informatieavond en de gegeven presentatie downloaden. Op pagina 21 van de presentatie staat de lijst met stoffen die ingenomen worden. De stoffen in het rood worden niet op het tijdelijke afvalpunt ingenomen.

Klankbordgroep
De gemeente richt een klankbordgroep op waarvan de leden zich kunnen uitspreken over de voor- en nadelen bij de drie locaties voor het tijdelijke afvalpunt en de aankleding en inrichting daarvan. Het tijdelijke afvalpunt staat er voor beperkte tijd en we moeten er samen voor zorgen dat deze er netjes uit ziet en niet tot overlast leidt.
Wilt u deelnemen in de klankbordgroep dan kunt u zich aanmelden bij Ingrid van Leeningen, projectmanager Bedrijvenstrook Zeeburgereiland, via i.van.leeningen@amsterdam.nl. Er is plek voor maximaal 20 mensen die willen meedenken. De oproep hiervoor wordt ook bekend gemaakt via facebook en zeeburgereiland.nl en op de Meetup Zeeburgereiland van 14 juni.