Nieuw bericht

Uitnodiging Korte Lontjes...24 april C-burg College

geplaatst op 12 april 18, 16:54 uur, door Harriet Kollen

Vorig jaar was er nogal wat commotie over jongeren van onze vo-scholen die tijdens hun pauze het eiland overtrokken. Dat was nieuw ;-)Wat voorheen alleen het terrein van bewoners was werd nu publieke ruimte om te delen. Dat was voor iedereen wennen en voor veel bewoners in het bijzonder.  De whats-app groepjes raakten oververhit. Er was grote vraag 'hoe hier mee om te gaan'?

Wij, buurtbewoners, Suzan Baldinger en Harriet Kollen, hebben ondertussen niet stil gezeten en zijn op zoek gegaan naar constructieve oplossingen zoals gesprekken met de scholen en uiteraard ook met de buurtregisseur. De insteek was: kijken hoe we op een prettige manier met elkaar omgaan en omgaan met grenzen die overschreden worden. Dat doen pubers namelijk vaak van nature ;-)

'It takes a village to raise a child' een bekend gezegde dat betekent dat we een hele community van verschillende mensen nodig hebben om kinderen op te voeden. Het betekent niet dat we met z'n allen verantwoordelijk zijn. Wel kunnen we bijdragen aan een fijne buurt om in te zijn en op te groeien.

We hopen dus dat je komt en het voor jou ook belangrijk is hieraan bij te dragen! O ja...neem gezellig je buren mee en leer nieuwe buren kennen!

Voor wie interesse heeft nog iets meer info:

• Met 2 middelbare scholen stromen er elke dag bijna 1000 leerlingen de wijk in. Dat gaat vaak goed. Soms geeft het overlast.De medewerkers van de scholen doen er alles aan om situaties te voorkomen of op te lossen. Indien er iets aan de hand is kunt u dit melden bij de school. 


• Natuurlijk is het beter om de jongeren zelf aan te spreken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.  Hans Kaldenbach schrijft hier boeken over en geeft een lezing met acteur. Met humor en concrete informatie geeft hij tips en adviezen die in een gesprek met een groep jongeren handig zijn.


• Na afloop een gratis boek van Hans Kaldenbach om alles en meer thuis rustig na te lezen (op=op).


• De avond vindt plaats in het C-burgcollege, FoekjeDillemastraat 116

Inloop 18.30u met wat lekkers te eten.  19.00 start . De avond duurt tot 20.30u  Wees welkom!