Activiteit

Jeugd Mountainbike Training

elke donderdag, vrijdag   |   15:30 - 17:45 uur   |  

De trainingen worden gegeven op donderdag en vrijdag middag.

Tijdens de trainingen werken we elke week aan je conditie en verschillende technieken om je skills te verbeteren. Zo leer je onder andere remtechnieken, schakelen, stuurtechniek, bochten en obstakels nemen, klimmen en afdalen en natuurlijk nog veel meer. Alles wat je nodig hebt om veilig en met plezier te kunnen mountainbiken!

Kijk ook eens op onze Facebook pagina om een indruk te krijgen van de trainingen!

We zullen gaan trainen op verschillende mountainbike tracks in de buurt van Amsterdam. Meestal zal dit in het Twiske zijn (Landsmeer en Oostzaan). De tracks hier zijn zeer geschikt voor jeugdige mountainbikers vanwege de vele uitdagingen en de lengte van de routes. Voor de gevorderde groepen zal dit ook de vaste trainingslocatie worden om de trainingen zo uitdagend mogelijk te houden.

Ook gaan we trainen op verschillende locaties op en om IJburg en Zeeburgereiland. We gaan op IJburg zelf aan je ‘urban’ techniek gaan werken. Hierbij gaan we overal op zoek naar de leukste uitdagingen, zoals trappetjes, randen, schansjes, ‘rockgardens’, en alles waar we maar op en af kunnen rijden en springen.

Maar we bezoeken ook regelmatig andere tracks rondom Amsterdam. Zoals bijvoorbeeld Lage Vuursche, Hoofddorp of Spaarnwoude.

Vervoer van en naar de track zal worden geregeld door Allmtb.

De groepen en trainingsdagen zullen worden ingedeeld op basis van leeftijd en ervaring. Geef dit dus bij je inschrijving aan, zodat we iedereen zo goed mogelijk kunnen plaatsen.

We verzamelen voor de trainingen om half vier op de Diemerparklaan of op Zeeburgereiland, bij Haddock. Van daar rijden we naar de trainingslocatie. Om kwart voor zes zijn we weer terug.

Deelname aan de training kost €12,50 per training.

Voor de jeugdtrainingen van 8 tot 12 jaar kan gebruik worden gemaakt van materiaal van Allmtb. Er zijn 24″ mountainbikes, helmen en handschoenen. Uiteraard kan je ook meedoen op je eigen mountainbike.
Deze perfect onderhouden mountainbike kun je van ons huren voor €5,- per training. Een goedgekeurde helm en handschoenen kun je altijd gratis van ons gebruiken.

leeftijd: Vanaf 8 t/m 12 jaar
type:  Workshop /les
datum: do 15 maart 2018
gestart op: do 16 maart 2017
beëindigd op: do 15 maart 2018