Bericht

Groene investering op IJburg nu mogelijk!

Geplaatst op 20 maart 2015, 13:06 uur

Grootste particuliere zonnedak van Amsterdam komt op IJburg College

IJburg krijgt het grootste door (ij)burgers gefinancierde zonnepanelenproject van Amsterdam. Het zonnesysteem komt op het dak van het IJburg College dat de stroom gaat afnemen. Energiecoöperatie Zuiderlicht heeft het project financieel mogelijk gemaakt.

De initiatiefnemers van het zonnepanelenproject, Marinus Knulst en Linda Vosjan van Natuurlijk IJburg, zijn lid geworden van Energiecoöperatie Zuiderlicht die het project financierde middels inleg van haar leden, een lening en subsidie. De leden van energiecoöperatie Zuiderlicht krijgen voor hun investering naar schatting tussen 2 en 5 procent rendement per zonne-aandeel uitgekeerd. Eén zonne-aandeel is 250 euro. Er kunnen per lid maximaal 20 aandelen ter waarde van 5.000 euro gekocht worden.

Het IJburg College neemt de energie af. De school is heel blij met de panelen omdat ze passen bij de doelstellingen van de leergemeenschap om duurzaam en innovatief te zijn. De eerste panelen worden zo snel mogelijk gerealiseerd. De plaatsing van de panelen heeft ook een educatieve functie. De leerlingen van het IJburg College maken op deze manier kennis met duurzame energie. De leerlingenraad liet al weten ook geinteresseerd te zijn in het besparen van energie. Zuiderlicht wil het liefste 500 panelen op het IJburg College leggen. Daarvoor zijn nog extra leden nodig die mee willen financieren.

Komende week is de feestelijke ondertekening van het contract tussen Zuiderlicht en het IJburg College, in aanwezigheid van onder meer Nevin Özütok van het Dagelijks Bestuur in Oost, de leerlingenraad en de leverancier van de panelen, het Amsterdamse bedrijf Zon&Co. De leerlingen zijn in hun nopjes met het zonnedak. Naomi (tweede van rechts op de foto): “Het is fijn dat onze school laat zien dat we denken aan de mensen die na ons komen.”

Voor meer informatie kijk op www.zuiderlicht.nu, loop binnen bij de Collective Store IJburg, of mail/bel Linda Vosjan linda@lindavosjan.nl / 06 129 27 811

 

 

 

Illustration
 
Deel dit: